Инструкция

Подготовка на повърхността:

Повърхността трябва да бъде суха, чиста и еднотоново бяла, без никакви странични петна. Отстранете старите тапети, варта, гвоздеите и т.н. При необходимост обработете поразените от мухъл участъци с антисептик, обезпрашете ги и ги изсушете. Изравнете чрез шпакловки/мазилки и грундирайте двукратно с фирмения грунд SILK PLASTER с надлъжно-напречни движения, с изсушаване между слоевете (3–4 часа). Именно грундирането на белия цвят придава на повърхността допълнителни адхезионни свойства. Не се изисква допълнително покриване на грундираната повърхност с боя.

Ако не обработите повърхностите с грунд, след изсъхването на мазилката могат да се появят петна. Копринените мазилки Silk Plaster могат да се полагат 24 часа след прилагане на фирменото грундиране.
При липсата на фирмено грундиране разгледайте вариантите за заменяне в нашия сайт или се консултирайте с продавача.

Металните и дървените предмети (главичките на резачките, гвоздеите, винтовете за дърво, дървесно-слоестата маса, шперплатът и т.н.) да се обработят точково с неразреден/концентриран КОНТАКТ-ГРУНД или с блажна боя.

Грундирането е изключителна важна част от работа с копринена мазилка SILK PLASTER.

Нанасяне на копринена мазилка/течните тапети:

В пластмасов съд налейте вода със стайна температура за един пакет от вида:

North, East Майстор, Оптима, Стандарт Релеф Рекоат I
Прованс, Арт Дизайн Престиж, Виктория, Air Line, West Премиум Рекоат II
South, Екодекор Рекоат III
4.5 литра 6 литра 7 литра 7.5 литра

За всяка отделно полагана повърхност забърквате такъв брой пакети течни тапети, които са в състояние да я покрият  цялата от ъгъл до ъгъл от едно забъркване.

По желание изсипете във водата брокат. Разтръскайте съдържанието на пакета, като разпределяте ронливата смес равномерно. След това изсипете цялото съдържание на пакета във водата и размесвайте ръчно, като процеждате масата между пръстите си (за да избегнете образуване на коагулати от лепилото). Всичките съставни части са натурални и са абсолютно безвредни за кожата.

ВНИМАНИЕ: Не се допуска частично забъркване на пакета.

Оставете накиснатата маса според препоръчаното време (12 часа), като за удобство за съхранение използвайте опаковъчния пакет от течните тапети. После смесете няколко пакета едновременно в пластмасов съд  и добре разбъркайте сместа ръчно. Тъй като са възможни незначителни цветови колебания на различните партиди, препоръчва се според разхода на сместа пластмасовият съд да се допълва, като новият материал се смесва с останалата маса. За всяка отделно полагана повърхност се забърква такъв брой пакети течни тапети, които са в състояние да я покрият цялата от ъгъл до ъгъл от едно забъркване.

За удобство при полагането може да добавите до 1 литър вода със стайна температура на един пакет.

Готовата смес полагайте на неголеми порции с пластмасова маламашка равномерно върху повърхността от ъгъл до ъгъл от едно забъркване. Маламашката трябва да прилепва към материала под ъгъл 10-15º, образувайки клин. За идеално нанасяне на SILK PLASTER след 1-2 часа, като използвате странично осветление, загладете повърхността с маламашката, мокрейки я с вода.

Течните тапети могат да се нанасят с помощта на компресор, като дюзата трябва да бъде с диаметър 4 мм, а налягането – 4 атмосфери.

Температурата на въздуха в помещението не трябва да е по-ниска от +15ºС, а влажността – нормална. Времето за съхнене на течните тапети е 24–48 часа в зависимост от температурата и влажността. Препоръчва се да проветрявате помещението.

За да избегнете грапавини върху повърхността и избиване на подложката, придържайте се към посочения разход на материал.

Разход на материала при дебелина на полагания слой не по-голям от 1,5 мм.

Престиж, Прованс, Премиум, Виктория Релеф, Екодекор
Air Line, North, West, South, East Арт Дизайн I и II Майстор Оптима, Стандарт Рекоат I, II и III
3.5 - 4 м² 3 - 3.5 м² 4 - 4.5 м² 4.5 - 5 м² 5-7 м²

 

Останалата след нанасенето смес може да изсушите на пърче кухненско фолио и да запазете за евентуален частичен ремонт.

Срок на годност – Безсрочно. Да се съхранява на сухо място.

Видеоинструкция:

Предлагаме да изгледате няколко клипчета за нанасене.